© Leabycom Jan Lindholm

Om oss

Påverås Gårdsmejeri

Mitt namn är Elisabeth Andersson och jag driver Påverås Gårdmejeri. Grunden till mitt företag är ett stort och brinnande intresse för djur och lantbruk. Att få förädla kornas mjölk till olika sorters ost i det egna gårdsmejeriet är livskvalitet. Mina produkter ger dig som konsument en smak av levande kultur och öppna landskap. Allt är småskaligt och hantverksmässigt producerat.   Efter att ha arbetat som lantbruksavbytare i många år, hade jag en dröm om att kunna leva på mitt lilla lantbruk som jag tidigare drivit vid sidan om. Jag fick kontakt med en kvinna som tillverkade getost. Hon bjöd in mig på en helgkurs där man fick prova på att göra ost. Jag kände direkt att det är detta jag vill arbeta med.   Senare samma år åkte jag upp till Rösta skolan strax utanför Östersund och gick en kurs i ystning. I mars år 2000 startade jag upp mitt mejeri, sedan dess har efterfrågan av mina ostar stadigt ökat. I dagsläget ligger årsproduktionen på ca 8-9 ton.

Utmärkelser m.m.

2003 – Diplom från hushållningssällskapet. 2003 – Naturskyddsföreningens Miljödiplom. 2004 – Vann Västra Gastronomiska Akademins stora pris.  För prispengarna reste jag till Schweiz och Frankrike där jag  praktiserade på olika mejerier.  Dessa resor har gett mig inspiration till flera av mina ostar.  2006 – Levererade jag 3 sorters ost till Kung Carl Gustafs 60- års dag. 2008 – Vid sidan av mitt företag var jag produktionsansvarig på Almnäs Ysteri, Hjo, under fem år. 2011 – Guld- och silvermedalj vid SM i Mathantverk. 2012 – Guldmedalj vid SM i Mathantverk. 2013 – Årets Mathantverkare på Falbygden. 2016 – På minglet inför Nobel-festen serverades min ost till samtliga pristagarna. Under åren har jag fortsatt att utbilda mig, samt varit på studieresor runt om i Europa. 2017 Årets kvinliga företagare i Falköping utdelat av Centerns kommungrupp i Falköping.
Påverås Gårdsmejeri
Smakrika ostar från Falbygden
© Leabycom Jan Lindholm

Om oss

Påverås Gårdsmejeri

Mitt namn är Elisabeth Andersson och jag driver Påverås Gårdmejeri. Grunden till mitt företag är ett stort och brinnande intresse för djur och lantbruk. Att få förädla kornas mjölk till olika sorters ost i det egna gårdsmejeriet är livskvalitet. Mina produkter ger dig som konsument en smak av levande kultur och öppna landskap. Allt är småskaligt och hantverksmässigt producerat.   Efter att ha arbetat som lantbruksavbytare i många år, hade jag en dröm om att kunna leva på mitt lilla lantbruk som jag tidigare drivit vid sidan om. Jag fick kontakt med en kvinna som tillverkade getost. Hon bjöd in mig på en helgkurs där man fick prova på att göra ost. Jag kände direkt att det är detta jag vill arbeta med.   Senare samma år åkte jag upp till Rösta skolan strax utanför Östersund och gick en kurs i ystning. I mars år 2000 startade jag upp mitt mejeri, sedan dess har efterfrågan av mina ostar stadigt ökat. I dagsläget ligger årsproduktionen på ca 8-9 ton.

Utmärkelser m.m.

2003 – Diplom från hushållningssällskapet. 2003 – Naturskyddsföreningens Miljödiplom. 2004 – Vann Västra Gastronomiska Akademins stora pris.  För prispengarna reste jag till Schweiz och Frankrike där jag  praktiserade på olika mejerier.  Dessa resor har gett mig inspiration till flera av mina ostar.  2006 – Levererade jag 3 sorters ost till Kung Carl Gustafs 60- års dag. 2008 – Vid sidan av mitt företag var jag produktionsansvarig på Almnäs Ysteri, Hjo, under fem år. 2011 – Guld- och silvermedalj vid SM i Mathantverk. 2012 – Guldmedalj vid SM i Mathantverk. 2013 – Årets Mathantverkare på Falbygden. 2016 – På minglet inför Nobel-festen serverades min ost till samtliga pristagarna. Under åren har jag fortsatt att utbilda mig, samt varit på studieresor runt om i Europa. 2017 Årets kvinliga företagare i Falköping utdelat av Centerns kommungrupp i Falköping.
Påverås Gårdsmejeri
Delikatesser från Falbygden